אין ספק שקעקועים, בין אם אתם אוהבים אותם או לא, הם דבר שמושך את העין. באופן עקרוני, נדמה שחוץ מהכאב ומקביעותם של הקעקועים, אין משהו שמונע מאדם לעשות קעקוע. אז זהו, שזה לא מדויק. היהדות מסתכלת על קעקועים בצורה שונה, ולא סתם ישנו פסוק בתורה האומר "ושרט לנפש לא תתנו בבשרכם וכתובת קעקע לא תתנו בכם". אז מה בעצם אומרת היהדות על קעקועים? למה היא אוסרת עליהם? מהי הסרת קעקועים ומה המשמעות של הסרת קעקועים?
קעקועים ביהדות
אז כמו שכבר אמרנו, בתורה מופיע הפסוק: "ושרט לנפש לא תתנו בבשרכם וכתובת קעקע לא תתנו בכם". ובכן ישנם מספר פירושים לסיבות שבגינן אסור להתקעקע. אחת מהסיבות האלו בה תמך גם הרמב"ם, היא התפיסה התרבותית של קעקועים כמשהו שהיה נהוג בעבודה זרה. העם היהודי, השואף להבדיל את עצמו מהגויים, לא אמור לקחת חלק במנהג שהיה נפוץ במיוחד בקרב אלו העובדים עבודה זרה. גם אם הקעקוע לא מביע סגידה לאל אחר או מנהג מסוים, הוא מעורר קונוטציה לקעקועים כאלו שכן.
תפיסה נוספת טוענת כי הבחירה להתקעקע קושרת את האדם לעולם הזה, ובעצם מגבילה אותו מבחינה רוחנית ואת הקשר שלו לבורא.
באופן כללי, בסופו של דבר מדובר בפסוק הנושא את דבר השם ולכן מצופה מיהודי שומר מצוות לעקוב אחריו, שכן הגוף הוא רק כלי השייך לבורא עולם, ומצופה מאיתנו לדבוק במצוותיו.
יש לציין שעל פי ההלכה הפסוק אוסר על עשיית קעקוע ועל פעולת החריטה בבשר, ולאו דווקא על נשיאת הקעקוע עצמו, מה שבעצם מאפשר לרוצים בדבר לחזור בתשובה שלמה על אף היותם מקועקעים, וזאת בתנאי שלא יבצעו שוב את פעולת החריטה על גופם.
הסרת קעקועים
הסרת קעקועים היא הליך טכנולוגי המתבצע בעזרת לייזר רפואי, שבניגוד לימים עברו לא משאיר סימנים או צלקות, ובעזרתו אפשר להסיר כל קעקוע. לפני ההסרה נפגשים עם מטפל שיבדוק את היתכנות הבריאותית שלכם לעבור את ההליך ויבדוק את עומק וגודל הקעקוע. התהליך מתחיל עם מריחה של משחה לאלחוש מקומי, ולאחר מכן לטיפול בלייזר אשר מפרק את שכבת העור. הצבע דוהה לאחר מספר ימים. כאשר הצבע מגיע שוב לשכבה העליונה של העור מבצעים טיפול נוסף. כך בעצם מפרקים במשך תקופה שכבה אחר שכבה עד להיעלמות של הקעקוע.
יש לציין שהסרת קעקועים היא פעולה מותרת לפי ההלכה.