יהדות קוצ'ין

מגזין היהדות של ישראל
יהדות קוצ'ין הייתה הקהילה היהודית הגדולה והעשירה ביותר בהודו. יהודי קוצ'ין נודעו כ"יהודים לבנים" מכיוון שהם נהגו לפי המנהגים הספרדים ולא של עמיתיהם ההודיים. הקהילה נחשבה אפוא ליותר אירופאית מאשר אסייתית על ידי שאר היהודים ההודיים.
יהדות קוצ'ין

על פי ההערכות, יהודי קוצ'ין הגיעו להודו כדי לספק שירותי מסחר למספר הגדול של סוחרים פורטוגזים שהיו פעילים מול חופי הודו, אך סביר להניח שהם התיישבו לצמיתות רק לאחר הגעתו של ואסקו דה גאמה ב-1498.

בתחילת המאה ה-15, יהדות קוצ'ין הייתה יצרנית גדולה של פלפל ותבלינים אחרים. עליית האינטרסים הקולוניאליים בהודו הביאה לירידה בחשיבות הסחר בתבלינים, ובעקבות כך עזבו יהודים רבים לאירופה ולישראל.

יהודי קוצ'ין הם יהודים מקראלה, הודו שהיו מעורבים היסטורית בסחר בתבלינים. הם פיתחו מסורות תרבותיות ייחודיות מתקופת חייהם במטעי התבלינים הללו.

יהדות קוצ'ין הייתה פעם יצרנית גדולה של פלפל ותבלינים אחרים. עליית האינטרסים הקולוניאליים בהודו הובילה לירידה בחשיבותו של סחר בתבלינים, שהייתה לו השפעות הרסניות על המנהגים והמסורות התרבותיות של קהילה זו.

יהודי מלאבר = הודי קוצ'ין

יהודי קוצ'ין, הידועים גם בשם יהודי מלאבר, הם הקהילה היחידה של יהודי הודו ששרדו. הם אוכלוסייה נבדלת מהענפים הספרדים או האשכנזים של המסורת הדתית היהודית. בקוצ'ין, המילה המליאלמית ליהודי היא "סאודה-איווה" שפירושה נולד בשבת. הקהילה היהודית בהודו הוקמה על ידי שני מפלגות שהגיעו להודו לפני מאות שנים:

  1. קבוצה שהגיעה מיהודה במאה ה-1 והתיישבה בקרלה.
  2. קבוצה שהגיעה במהלך המאה ה-15 והקימה את בסיסה בקוצ'ין

יהדות קוצ'ין היא המונח העממי ליהודים בקוצ'ין, הודו.

אוכלוסייה קטנה של יהודים התיישבה באזור עד תחילת המאה ה-16, כאשר גל ההגירה המשמעותי ביותר שלהם התרחש לאחר 1567. הם הקימו יישובים בקוצ'י ובמתנצ'רי, והם עקבו אחר עיסוקיהם המסורתיים של מסחר ומסחר. לא ידוע מתי הגיעו היהודים הראשונים לקראלה, אך מאמינים שבתחילת המאה ה-16 חיו בקוצ'ין מספר לא מבוטל של יהודים, כאשר גל ההגירה המשמעותי ביותר שלהם התרחש לאחר 1567.

בית הקברות היהודי העתיק ביותר נמצא ב-Mattancherry (קוצ'ין), ליד ארנקולם במה שהיה פעם אי ממש ליד החוף מקוצ'ין.

הקהילה היהודית בקוצ'ין היא מהעתיקות בהודו ובעלת היסטוריה ארוכה

היהודים בקוצ'ין ידועים כאחת הקהילות היהודיות העתיקות ביותר בהודו. יש להם היסטוריה ארוכת שנים עם שורשים משנת 1660. האוכלוסייה המוקדמת של יהדות קוצ'ין כללה יהודים מבגדד, שיראז, חלב, טריפולי, סלוניקי וממקומות אחרים.

ניתן לייחס את המורשת של יהדות קוצ'ין לשנת 1660 כשהיא הגיעה לראשונה לקראלה של ימינו. אמרו שהיהודים הראשונים הגיעו בספינות מסחר מבגדד, שיראז, חלב, טריפולי וסלוניקי.

ליהודי קוצ'ין הייתה היסטוריה מעניינת, עם מסורת ארוכה של מסחר ומסחר. היהודים הגיעו לקראלה, הודו, במאה ה-10, בעקבות קריסת ממלכתם בתימן. מאמינים שחלקם הגיעו בסירה ואחרים הגיעו דרך אפגניסטן ביבשה.

יהודי קוצ'ין הם קבוצה של יהודים הודים שהתיישבו בעיר קוצ'י בדרום מערב הודו, הידועה כיום בשם ארנקולם.

היהודים הראשונים הגיעו להודו כסוחרים וסוחרים לקוצ'ין. הקשר המתועד הראשון היה עם קהילת יהודי מלאבר, שמקורה בעיראק והייתה אחת משותפות הסחר המוקדמות עם האירופים. הם הגיעו בשנת 1503 והתיישבו סביב קוצ'ין.

הקהילה היהודית של קוצ'ין נוכחת בהודו כ-500 שנה והם עדיין מדברים בצורה של ג'ודיאו-מלאיאלאם הקשורה קשר הדוק לשפה המדוברת על ידי שכניהם ההינדואים.

אולי יעניין אותך
סוגי טקסי חתונה ביהדות
סוגי טקסי חתונה ביהדות – מסורות וטקסים מרחבי העולם

ביהדות, החתונה היא לא רק חגיגה, אלא טקס מלא משמעות, המחבר בין עבר להווה, בין אישי לקהילתי. כל חתונה היא סיפור, שמתחיל בקידושין וממשיך בחיי נישואים משותפים. במאמר זה, נצלול לעומקה של המסורת היהודית, נחקור את מגוון המנהגים

קרא עוד »
יהדות איטליה
יהדות איטליה

יהדות איטליה היא הקהילה היהודית הספרדית העתיקה ביותר באירופה. היא מכונה לעתים קרובות "אם ישראל". במשך מאות שנים, איטליה הייתה אחד המרכזים החשובים ביותר בחיי התרבות והדת היהודית.

קרא עוד »
יהדות צרפת
יהדות צרפת

ליהודים היה שם רע בצרפת במשך מאות שנים. לעתים קרובות הם נתפסו כזרים או "זרים". ממשלת צרפת לא העניקה להם זכויות רבות, מה שהקשה על ההטמעה במדינה. יהודים הופלו לרעה במובנים רבים, כולל תשלום מסים גבוהים יותר. עד עכשיו היה קשה להם להיות מוכרים כאזרחים מן המניין של צרפת.

קרא עוד »
יהדות בוכרה
יהדות בוכרה

הקהילה היהודית הבוכרית הייתה הקהילה היהודית הגדולה והמשפיעה ביותר במרכז אסיה. נוכחותם של יהודים באזור זה מתועדת מהמאות המוקדמות לספירה, אך קשה למדוד את גודלה והשפעתה של האוכלוסייה מכיוון שהפכו למיעוט לאחר מלחמת העולם השנייה.

קרא עוד »
יהדות עיראק
יהדות עיראק

יהדות עיראק היא קהילת היהודים העיראקית האחרונה שנותרה. החל משנת 1950 במהלך השנים הראשונות של הסכסוכים הישראלים-ערבים, החלו יהודי עיראק להגר לישראל ולאמריקה. רוב יהודי עיראק הועברו לישראל ולאיראן בסוף שנות ה-40 ותחילת שנות ה-50 והם ימשיכו להוות חלק ניכר מהחברה הישראלית.

קרא עוד »